måndag 31 oktober 2016

"Apans tankar" och "Moln" på plats i Jönköping


Den 29 oktober invigdes "Apans tankar" och "Moln" på Lillsjöplan i Jönköping. Kommunalråd Carin Berggren invigningstalade och det blev drömsk musik och stämsång av Refinnej och Elin Lilith. Susan Bolgar, enhetschef på kultur- och fritidsförvaltningen intervjuade undertecknad om projektet och skulpturerna, det klipptes band och bjöds på kaffe och drömmar.
Bilderna ovan visar skulpturerna i dagsljus. På kvällen/natten kommer apans tankebubbla och det stora molnet att lysa med ett milt, varmt ljus. Bilder på skulpturerna i skymning/mörker kommer framöver. 


Det känns alltid lite tomt och märkligt när ett projekt man jobbat med under lång tid är slut. Det har varit ett väldigt kul arbete - och samarbete. I denna typen av projekt är det många som är involverade. Allt i från brons- och plastgjutare, ljusfirman som byggt armaturerna, kommunens ljustekniker, och Susan, Jenny och Ann från Jönköpings kommun, och NCC-gänget som monterade skulpturerna på plats. Stort tack till alla som på ett eller annat sätt varit involverade!
Jag hoppas att Apan och Molnet kommer att bli vänner i vardagen till de som bor vid, eller besöker Lillsjöplan i Jönköping.   




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar