onsdag 12 februari 2014

Tigrarna flyttar

30 maj 2013:



I måndags var lastbil + kranbil här och hämtade de tre mosaiktigrarna som nu håller på att monteras på plats i Värmland.
Tigrarna är en del av en konstnärlig gestaltning av en innergård på Sannagårdens äldreboende i Kristinehamn som jag har jobbat med sen i augusti, och som nu håller på att färdigställas. Tanken är att det ska bli lite som en värmländsk piazza.
Två breda, rundade långbänkar i betong och lärkträ är placerade på den runda markytan. Två tigrar ligger utsträckta på varsitt mittparti av långbänkarna och en tredje tiger sitter en bit ifrån. Två rönnsumaker är tänkt att planteras mellan bänkarna för att ge höjd och för att skapa skugga under sommarhalvåret.

På bilden pågår monteringsarbetet och tigrarna ligger på sina träpallar i väntan på att lyftas av och bli permanent monterade på betongsocklarna. Tanken är att hela markytan, som har en diameter om 10 meter och som i dagsläget bara är jord, ska stensättas med mörkt gråsvart sten i ett lugnt och tillbakahållet mönster. Det ska vara lätt för de boende att ta sig fram med rullatorer eller rullstol på platsen.
Jag återkommer med bilder på det helt färdiga verket framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar